Terézváros újra melléd áll!

Terézváros a koronavírus-járvány második hullámában is támogatja a bajbajutottakat. Újraindul a Terézváros melléd áll válságkezelő program, amely a Terézvárosban élőket és dolgozókat segíti.
A Terézváros melléd áll program azonnali segítséget kínál azoknak, akik a járvány következtében állásvesztésük vagy a megváltozott piaci körülmények miatt krízishelyzetbe kerültek a VI. kerületben.

Hirdetés

Elrettentő példák

 

Az alábbi támogatások igényelhetők október 1-jétől

1. e-mailben: onkormanyzat@terezvaros.hu (Kérjük, az e-mailhez minden szükséges dokumentumot csatoljon!)

2. postai úton: Budapest Főváros VI. Kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Osztály 1395 Budapest 62., Pf. 409

3. személyesen az ügyfélszolgálaton: Budapest, VI. kerület Eötvös u. 4.

Állásvesztési támogatás

Három hónapig havi 100 ezer forintot kaphatnak azok a terézvárosiak, akik a koronavírus-járvány következtében március 11. után vesztették el az állásukat. Azok is igénybe vehetik a támogatást, akik kapnak álláskeresési járadékot, de az nem éri el a 100 ezer forintot – ebben az esetben 100 ezer forintra egészítjük ki a juttatást.

Az igénylőlap innen tölthető le.

Krízistámogatás

A COVID-járvány miatt bajba jutott, alacsony jövedelmű családok és magánszemélyek vehetik igénybe ezt a támogatást. Legfeljebb háromszor kérhető, és az összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot.

Az igénylőlap innen tölthető le.

Veszélyhelyzeti bérleti-díj támogatás

Azok, akik nem tudják az albérleti díjukat kifizetni veszélyhelyzeti bérletidíj-támogatást kérhetnek. A támogatás összege a bérleti díj fele, de legfeljebb 50 ezer forint lehet, és olyan alacsony jövedelemmel rendelkező kerületiek igényelhetik, akik érvényes bérletidíj-szerződéssel rendelkeznek és a vírus megjelenését követően vesztették el az állásukat. A támogatás célja a rászorulók megsegítése, ezért nem igényelhetik a támogatást azok, akik 150 ezer forintnál drágább albérletben élnek Terézvárosban.

Az igénylőlap innen tölthető le.

Laptop támogatás már felsőoktatásban tanulóknak is

A támogatást azok a diákok kérhetik, akiknek laptopra van szükségük a tanuláshoz. Pályázatot nyújthatnak be az önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkező, a KIR nyilvántartása szerint működő általános iskolával vagy középfokú oktatási intézménnyel nappali tagozaton aktív tanulói jogviszonyt létesített nagykorú tanulók, valamint felsőoktatási intézményben teljes idejű nappali képzésben részt vevő, aktív hallgatói jogviszonyban álló hallgatók. A pályázat benyújtásnak további feltétele, hogy a pályázó háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nagysága nem haladja meg a 120.000 forintot.

A részletek itt olvashatóak, az igénylőlap innen tölthető le.

A támogatásokról szóló rendelet itt olvasható.