Készülj fel a hétvégi közlekedésre

 A Föld napjához kapcsolódva április 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt. A 105-ös busz és a 979-es éjszakai járat terelve jár a hétvégén.

Szponzorált tartalom

Cégtár Kis és középvállalkozók oldala

  • Duguláselhárítás Budapest
    on 2024.04.15. at 13:43

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul a konyhai mosogató, vagy a fürdőszoba mosdó, kád vagy zuhany. The post Duguláselhárítás Budapest appeared first on Cégtár.

A Föld napját követő hétvégén, április 24-én és 25-én a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett ezúttal a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik – egészen este tíz óráig. Ezért szombat hajnali 5 órától vasárnap este 22 óráig a pesti alsó rakpart mellett lezárják a gépjárművek elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

Fotó: bkk.hu/

A főváros vezetősége a József Attila utca forgalmi átrendezését, szélesebb gyalogos felületek biztosítását közlekedésbiztonsági okokból csak a Lánchíd júniusban esedékes teljes zárását követően tervezi megvalósítani.

Közösségi közlekedési változások

Az Andrássy út gépjárműforgalom előli lezárása idején:

• a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok nem érintik az Andrássy úti megállókat, megállnak viszont a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen, a Hősök tere térsége ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

• a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca útvonalon jár.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti céljuk eléréséhez.

További közlekedési híreink

  • Hamarosan eldől. Bontják, vagy felújítják
    on 2023.02.18. at 14:02

    Péter Arold Karácsonyéknak ebben már nagy rutinjuk van. Ez lesz a második közúti felüljáró a polgármestersége alatt, amelyikhez hozzá kellett nyúlnia. A Lánchídról ne is beszéljünk. A teljesen elöregedett tartópillérek The post Hamarosan eldől. Bontják, vagy felújítják appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • Figyelem!
    on 2023.02.17. at 16:40

    A IX. kerület belső területein módosult a parkolási gyakorlat. Az éjszakai órákban a parkolók 30 %-a csak és kizárólag a kerület lakosai számára vannak fenntartva. Erről a kerület polgármestere számolt The post Figyelem! appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • Utazz ma 150 forintos napijeggyel!
    on 2023.02.14. at 10:34

    A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben, és már 1 millió ügyfél használja rendszeresen. Ezzel az egyik legnépszerűbb magyar The post Utazz ma 150 forintos napijeggyel! appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • BKK: a korszerű trolibuszok újabb típusa érkezett Budapestre
    on 2023.02.07. at 20:15

    Újabb típussal bővül a főváros trolibuszflottája, miután hétfőn hajnalban Budapestre érkezett a Solaris–Škoda Trollino típusú jármű első szóló verziója. A trolibuszpark folyamatosan korszerűsödik, mivel az elmúlt fél évben 16 csuklós jármű The post BKK: a korszerű trolibuszok újabb típusa érkezett Budapestre appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • Tovább bővül a fővárosi troli járműpark
    by terezvaros on 2023.01.19. at 16:29

    BKK információ Tovább bővül a fővárosi járműpark, miután januárban 10 vadonatúj Solaris–Škoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz érkezik Budapestre. A korszerű, alacsony padlós trolibuszok annak a 48 járműből álló flottának The post Tovább bővül a fővárosi troli járműpark appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.