Veronai buszbaleset – Tízmillió forinttal támogatta a terézvárosi önkormányzat a baleset érintettjeit

Tízmillió forinttal járult hozzá a terézvárosi önkormányzat a januári, veronai buszbaleset érintettjeinek javára a Thália Színházban hétfőn megtartott jótékonysági est bevételéhez.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a terézvárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.
A VI. kerületi önkormányzat MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írták: a jótékonysági esten a gimnázium énekkara mellett húsz művész – valamennyien a gimnázium volt diákjai – lépett fel, akik előadásukkal fejezték ki együttérzésüket az elhunytak hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek és érintettjeinek. A közönség soraiban ott ültek a buszbalesetet túlélő diákok és többen az elhunytak hozzátartozói közül.
A gimnázium volt igazgatója, Rimóczy József által szervezett emlékest bevételét és az önkormányzat támogatását a Szinyei Merse Pál Gimnázium alapítványának utalják át.
A közleményben hangsúlyozták, hogy a kerületi önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a baleset érintettjeit: a képviselő-testület jelentős összegű keretet hozott létre, amely az érintettek és családjaik közvetlen támogatására, a túlélők pszichológiai segítésére, méltó megemlékezések, illetve jótékonysági rendezvények felkarolására szolgál.

MTI