Hétvégi lezárások az Andrássy út egy részén

BKK – Budapesti Közlekedési Központ

Idén is megrendezik a Terézvárosi Fesztivált a VI. kerületben, ezért augusztus 26-án, pénteken 0:00-tól augusztus 28-án, vasárnap éjfélig lezárják az Andrássy utat az Izabella utca és a Kodály körönd között. A korlátozás érinti a közösségi közlekedést is.

A 105-ös, a 178-as és a 979-es autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon, az Izabella utcán és a Podmaniczky utcán közlekednek, a Hősök tere M, a Bajza utca M és a Kodály körönd M megállók helyett a 76-os trolibusz Ferdinánd híd (Izabella utca) megállójában, valamint a Dózsa György útnál létesített Honvédkórház (Hősök tere M) ideiglenes megállóhelyen állnak meg.  A 979A éjszakai járat pénteken és szombaton éjszaka a Hősök tere helyett csak az Oktogonig közlekedik.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

 • Acél oszlopot is kidöntött a karambolozó autó – videóval
  by Budapest on 2024.07.15. at 05:03

  Összeütközött két személyautó szombat hajnalban Budapest tizennyolcadik kerületében, a Csévéző utca és a Gyömrői út kereszteződésében – tájékoztatta portálunkat a Katasztrófavédelem Az ütközés következtében egy fa és egy acél oszlopot A Acél oszlopot is kidöntött a karambolozó autó – videóval bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Niedermüller Péter – a kormány ködösít
  by Budapest on 2024.07.14. at 14:40

  Még május 15-én egy kormányhatározattal utasította Orbán Viktor két miniszterét, hogy vizsgálják meg egy új rendőrőrs létesítésének és megfelelő számú rendőr biztosításának lehetőségét Belső-Erzsébetvárosban.  Mi egyből felajánlottuk a segítségünket, de A Niedermüller Péter – a kormány ködösít bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Nemzetközi kongresszus az MVM Dome-ban és a Groupama Arénában
  by Budapest on 2024.07.07. at 14:02

  20 országból érkeztek küldöttek az MVM Dome-ban és a Groupama Arénában párhuzamosan megrendezett nemzetközi kongresszusra. Jehova Tanúi 2024. július 5–7. között megtartott bibliai oktatási programján 24 793 vettek részt, köztük A Nemzetközi kongresszus az MVM Dome-ban és a Groupama Arénában bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Terézváros razziázott, a kerületben minden második szálláshely illegálisan működött
  by Budapest on 2024.07.07. at 11:08

  Karácsony Gergely már 2020-ban azt mondta, támogatná, hogy korlátozzák a rövidtávú lakáskiadás időtartamát Budapesten, és a VII. kerület polgármestere, Niedermüller Péter is ezen az állásponton van. „Budapest kettős közigazgatási rendszere A Terézváros razziázott, a kerületben minden második szálláshely illegálisan működött bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • A Józsefvárosban is kijelöltek kizárólagos parkolási helyeket
  by Budapest on 2024.07.02. at 10:40

  2024. július 1-től Külső- Józsefvárosban is elindul a Kizárólagos Lakossági Parkolózóna rendszer. A Józsefvárosi Önkormányzat 2023-ban megkezdte a Kizárólagos Lakossági Parkolózónák (röviden KLP) bevezetését. A változtatás először a Palotanegyedben valósult meg, amit A A Józsefvárosban is kijelöltek kizárólagos parkolási helyeket bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.