Zarándokúton Terézvárosban

Sétavezető: Maczó Balázs várostörténész, muzeológus

Terézváros vallási élet szempontjából egy igen sajátos összetételű városrész. A plébániák, zsinagógák mellett különféle missziós munkát folytató egyházi intézmények is működnek itt. Ez utóbbiak pedig – bár országos szinten kis létszámban képviseltetik magukat – tevékenységük révén nagyon sokrétűek.
Sétánkon Terézvárosnak ezt a nagyon változatos egyházi arculatát mutatjuk meg.

Az Eötvös10 sétái ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.
A jelentkezés első napján kizárólag helytörténeti klubkártyával lehet regisztrálni,
az ezt követő naptól a szabad helyek függvényében e-mailben ( makai.szilvia@eotvos10.hu).
A séták időtartama kb. 2 óra, megtett távolság 2−3 km.

Regisztráció:
Augusztus 28-án helytörténeti klubkártyával, augusztus 29-től a makai.szilvia@eotvos10.hu címen a szabad férőhelyek függvényében.
A sétára a helyek beteltek!

Felhívás helytörténeti anyagok gyűjtésére!

A Hatker hatkor helytörténeti klub várja mindazok jelentkezését, akiknek birtokában van Terézváros múltjával kapcsolatos bármilyen emlék: lehet ez egy családi fénykép, amelyen látszódik valamely ház, lépcsőház, park, egyéb helyszín. Szívesen vesszük régi szórólapok, menü- és étlapok, reklámanyagok stb. felajánlását is, de ha személyes élményét, történetét írná meg, amelyről úgy gondolja, hogy Terézváros múltjának feltárásához fontos lehet, azt is örömmel fogadjuk. Múltidéző tárgyaitól nem feltétlenül kell megválnia, azokról másolatokat is készíthetünk, vagy ha ez nem lehetséges, egy időszakos kiállítás után visszaadjuk.

Az alábbi elérhetőségen várjuk jelentkezését:
Szebellédiné Laczkó Erzsébet – szebelledi@eotvos10.hu; tel.: 06 1 690-0995