Jégkarnevál a Városligeti kori pályán

Verőfényes napsütésben, 10 fokos, tavaszias időben zajlott le az immár huszonhetedik jégkarnevál.

A városligeti pálya jegét terézvárosi gyerekek népesítették be, akik ezúttal is ingyen csúszkálhattak a jégen. Öt általános és három középiskolából érkeztek diákok, de óvodások is rész vettek a vidám eseményen.

Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a jégkarnevál résztvevőit

A programok között volt ügyességi és jelmezverseny, jégkorong, korcsolyaoktatás, floorball, valamint ezúttal kedvezményes volt a korcsolyák kölcsönzése is.

A terézvárosi gyerekek ezen a délutánon ingyen korcsolyázhattak a városligeti pályán.Mielőtt a gyerekek benépesítették volna a jégfelületet és a Vajdahunyad vára nyújtotta mesébe illő „díszlet” előtt elkezdték róni a köröket, Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere köszöntötte őket. Mint mondta, a kerületi gyermekrendezvények gyakori és közkedvelt helyszíne a Városliget, nemrég ingyenes cirkuszi előadásra invitálták a kicsiket, az állatok világnapján állatkerti program várta a terézvárosiakat, most pedig a műjégpályát vehették birtokba az itt élő és tanuló fiatalok.

A jelmezesek egy csoportja

A polgármesteri köszöntő után jégtáncbemutató következett a Bea Ice Dance Team Sportegyesület növendékeinek előadásában. A program alatt a gyerekek forró teát és csokoládét kaptak. A rendezvényt a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. szervezte a Terézvárosi Testnevelőtanárok Munkaközösségének közreműködésével.