Kultúra

Jégkarnevál a Városligeti kori pályán

Meg szeretné osztani?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Verőfényes napsütésben, 10 fokos, tavaszias időben zajlott le az immár huszonhetedik jégkarnevál. A városligeti pálya jegét terézvárosi gyerekek népesítették be, akik ezúttal is ingyen csúszkálhattak a jégen. Öt általános és három középiskolából érkeztek diákok, de óvodások is rész vettek a vidám eseményen.

Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a jégkarnevál résztvevőit

A programok között volt ügyességi és jelmezverseny, jégkorong, korcsolyaoktatás, floorball, valamint ezúttal kedvezményes volt a korcsolyák kölcsönzése is.

 

 

 

Városliget Mjágpálya
Forrás: terezvaros.hu

A terézvárosi gyerekek ezen a délutánon ingyen korcsolyázhattak a városligeti pályán.Mielőtt a gyerekek benépesítették volna a jégfelületet és a Vajdahunyad vára nyújtotta mesébe illő „díszlet” előtt elkezdték róni a köröket, Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere köszöntötte őket. Mint mondta, a kerületi gyermekrendezvények gyakori és közkedvelt helyszíne a Városliget, nemrég ingyenes cirkuszi előadásra invitálták a kicsiket, az állatok világnapján állatkerti program várta a terézvárosiakat, most pedig a műjégpályát vehették birtokba az itt élő és tanuló fiatalok.

A jelmezesek egy csoportja

A polgármesteri köszöntő után jégtáncbemutató következett a Bea Ice Dance Team Sportegyesület növendékeinek előadásában. A program alatt a gyerekek forró teát és csokoládét kaptak. A rendezvényt a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. szervezte a Terézvárosi Testnevelőtanárok Munkaközösségének közreműködésével.

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés