Nemzetközi férfinap a Terézvárosban

Megtartották a nemzetközi férfinapot a nyugdíjasok, ráadásként a már mögöttünk lévő Márton-napról is megemlékeztek.

November 19-én délután kis híján megtelt a Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) Benczúr utcai nyugdíjasklubjának nagyterme. Az asztaloknál üldögélő urakat és hölgyeket Király Melinda, a klub vezetője köszöntötte, aki gyorsan felvázolta, mi mindenre számíthattak ezen a délutánon a hatodik kerületi szépkorúak.

Király Melinda, a nyugdíjasklub vezetője sok érdekességet mesélt a jeles napokról

Elsőként az urakra irányult a figyelem, hiszen az idén épp ezen a kedden, november 19-én ünnepelhettük a nemzetközi férfinapot, amelyet először 1999-ben tartottak meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott világszerte, hazánkban pedig 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket.

Az érdekes információk után a klub hölgy tagjai közül néhányan vicces, illetve megható versidézetekkel kedveskedtek a láthatóan elérzékenyült uraknak. Nem maradt el az ajándékozás sem, a teremben lévő összes férfi egy-egy bonbont vehetett át a klub dolgozóitól.

A következőkben a november 11-éhez köthető Márton-nap eredetével, a hozzá kapcsolódó népszokásokkal, az idevágó gasztronómiai érdekességekkel foglalkoztak a klubtagok. A jó hangulatú délutánon a két jeles naphoz kapcsolódó szellemi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a csoportokba rendeződött résztvevők. Végezetül a finom a falatok is előkerültek, és nem is lehetett más az asztalon, mint libamájas szendvics és libatepertő.