Szír férfi rabolt ki egy nőt az Andrássy úton

A terézvárosi rendőrök fél órán belül elfogták azt a 25 éves német menekültstátusszal rendelkező férfit, aki kirabolt egy nőt az Andrássy úton.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. december 21-én 16 óra 30 perc körül Budapest VI. kerületében, az Andrássy úton parkolt egy nő az autójával, amikor odament hozzá egy férfi, majd az ajtót kinyitva megrúgta a nőt és beszállt mellé. A férfi a nővel először angol, majd arab nyelven kiabálni kezdett, aki az autóban épp párjával beszélt telefonon. A nő ijedtében kiszállt gépkocsijából, megpróbált elszaladni és segítséget kérni, azonban a férfi utána futott, visszarántotta, majd többször ököllel arcon ütötte.

A nő segítségére egy járókelő sietett, akire a férfi szintén rátámadt és ököllel megütötte.  A támadó ezt követően kivette a sértett kezéből a telefonját. A dulakodást ekkor egy másik járókelő is észrevette, aki megpróbálta feltartóztatni az elkövetőt, azonban a férfi elmenekült a helyszínről.

A terézvárosi rendőröket közben a nő párja értesítette, aki telefonon keresztül hallotta, hogy a nő bajban van. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek és az elkövetőről adott személyleírás alapján 17 órakor a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél elfogták a férfit, akinél megtalálták a nő telefonját is. A rendőrök a 25 éves szír állampolgárságú férfit – aki a nála talált tartózkodási engedély és útlevél alapján német menekültstátusszal rendelkezik – a kerületi rendőrkapitányságra előállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 25 éves férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A sértettnek és a segítségére siető férfinak az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A rendőrök az eljárás során a sértettnek visszaadták a telefonját.