Ismét illegális szemetelőket fogott a rendőrség

Lakossági jelzés alapján fülelték le a rendőrök a közterületen illegálisan elhelyezett hulladék gazdáját.

Május 18-án a terézvárosi rendőrkapitányság járőreinek a környéken lakók jelezték, hogy a Paulay Ede utca és a Hegedű utca sarkán ismeretlenek nagy mennyiségű hulladékot raktak le.

A részben veszélyes anyagokból, bontott festékből, mosógépből és egyéb háztartási szemétből álló hulladékkupac átvizsgálásakor a rendőrök a lehetséges elkövető kilétének megállapítására alkalmas iratokat találtak, s mint kiderült, az illegális szemétlerakást az Andrássy út 39. szám alatti épületen lévő ipari kamera is rögzítette.

A járőrök a következő lépésként felkeresték lakóhelyén a dokumentumokban szereplő személyt, aki beismerte, hogy a nagy mennyiségű hulladékot egy – általa megnevezni nem kívánt – ismerősével együtt ő helyezte el.

A BRFK VI. kerületi Rendőrkapitánysága a rendelkezésére álló bizonyítékok alapján büntető eljárás keretében vizsgálja az elkövető felelősségét, a hulladék mielőbbi elszállítása érdekében pedig az önkormányzat rendészeti osztályán keresztül értesítette a Fővárosi Közterület-fenntartót.

[Fancy_Facebook_Comments]