Éjszaka csak az ott lakóké lesz a parkoló

Megkezdődött a kizárólagos lakossági parkolók felfestése Belső-Terézvárosban, így sokkal könnyebben beazonosíthatóak lesznek ezek a helyek.

Tavaly indult el a kizárólagos lakossági parkolás Terézvárosban: az arra kijelölt helyeken hétköznap este 6 óra és reggel 7 között csak a kerületi parkolási engedéllyel rendelkezők várakozhatnak autójukkal. Eddig KRESZ-táblák hívták fel a figyelmet a lehetőségre, de tervben volt, hogy felfestésekkel is megjelölik a lakossági helyeket.

Szeptember 12-én megindult a kijelölt parkolók felfestése Belső-Terézvárosban a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. megbízásából. Az aszfalton külön csíkozás fogja jelölni ezeket a parkolóhelyeket, amelyek mérete 5-5,5×2 méteres lesz – így pontosan látható lesz, hol, mekkora helyet lehet foglalni. A sáv közepére pedig Terézváros logója kerül a még könnyebb beazonosítás érdekében. A fenti képen a felfestés látványterve látható.

A munkák a Káldy Gyula és a Paulay Ede utcák környékén indultak el, a lakókat előre értesítette az önkormányzat. Az első ütemben a Liszt Ferenc tér, Jókai utca, Lázár utca, Király utca és a Bajcsy-Zsilinszky út határolta területen 173 parkolóhelyet festenek fel. 

A kizárólagos lakossági parkolás hamarosan elindul Külső-Terézvárosban is, itt is a táblák kihelyezésével kezdődik a folyamat. 

A lakossági parkolás a fizetős parkolózónák szeptember 5-től indult átalakításával, valamint a kedvezményes parkolóházi bérletekkel együtt jelenti azt az intézkedéscsomagot, amellyel jelentősen enyhülhetnek a terézvárosiak parkolási gondjai.

Forrás és kép: Terézváros Önkormányzat