Készülj fel a hétvégi közlekedésre

 A Föld napjához kapcsolódva április 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt. A 105-ös busz és a 979-es éjszakai járat terelve jár a hétvégén.

Szponzorált tartalom

Cégtár Kis és középvállalkozók oldala

  • Angolozz.hu
    on 2024.04.17. at 15:40

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik nyelveket szeretnének tanulni. Az online nyelvtanulás egyre népszerűbb világszerte, aminek The post Angolozz.hu appeared first on Cégtár.

A Föld napját követő hétvégén, április 24-én és 25-én a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett ezúttal a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik – egészen este tíz óráig. Ezért szombat hajnali 5 órától vasárnap este 22 óráig a pesti alsó rakpart mellett lezárják a gépjárművek elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

Fotó: bkk.hu/

A főváros vezetősége a József Attila utca forgalmi átrendezését, szélesebb gyalogos felületek biztosítását közlekedésbiztonsági okokból csak a Lánchíd júniusban esedékes teljes zárását követően tervezi megvalósítani.

Közösségi közlekedési változások

Az Andrássy út gépjárműforgalom előli lezárása idején:

• a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok nem érintik az Andrássy úti megállókat, megállnak viszont a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen, a Hősök tere térsége ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

• a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca útvonalon jár.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti céljuk eléréséhez.

További közlekedési híreink

  • Hamarosan eldől. Bontják, vagy felújítják
    on 2023.02.18. at 14:02

    Péter Arold Karácsonyéknak ebben már nagy rutinjuk van. Ez lesz a második közúti felüljáró a polgármestersége alatt, amelyikhez hozzá kellett nyúlnia. A Lánchídról ne is beszéljünk. A teljesen elöregedett tartópillérek The post Hamarosan eldől. Bontják, vagy felújítják appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • Figyelem!
    on 2023.02.17. at 16:40

    A IX. kerület belső területein módosult a parkolási gyakorlat. Az éjszakai órákban a parkolók 30 %-a csak és kizárólag a kerület lakosai számára vannak fenntartva. Erről a kerület polgármestere számolt The post Figyelem! appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • Utazz ma 150 forintos napijeggyel!
    on 2023.02.14. at 10:34

    A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben, és már 1 millió ügyfél használja rendszeresen. Ezzel az egyik legnépszerűbb magyar The post Utazz ma 150 forintos napijeggyel! appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • BKK: a korszerű trolibuszok újabb típusa érkezett Budapestre
    on 2023.02.07. at 20:15

    Újabb típussal bővül a főváros trolibuszflottája, miután hétfőn hajnalban Budapestre érkezett a Solaris–Škoda Trollino típusú jármű első szóló verziója. A trolibuszpark folyamatosan korszerűsödik, mivel az elmúlt fél évben 16 csuklós jármű The post BKK: a korszerű trolibuszok újabb típusa érkezett Budapestre appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.

  • Tovább bővül a fővárosi troli járműpark
    by terezvaros on 2023.01.19. at 16:29

    BKK információ Tovább bővül a fővárosi járműpark, miután januárban 10 vadonatúj Solaris–Škoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz érkezik Budapestre. A korszerű, alacsony padlós trolibuszok annak a 48 járműből álló flottának The post Tovább bővül a fővárosi troli járműpark appeared first on Terézvárosi magazin VI. kerület.