Népdaléneklési verseny az E10-ben

Tiszán innen, Dunán túl… címmel rendezték meg a kerületi népdaléneklési minősítő versenyt január 28-án az Eötvös10-ben.

A kerület általános iskolásai nagy számban képviselték az intézményeket a versenyen. Három kategóriában – szóló, kisegyüttes és énekegyüttes – negyvenöt résztvevővel zajlott az esemény.

A zsűrit – Szalóki Ági Liszt-díjas előadóművész, népdalénekes, Ispánkiné Gede Éva karnagy, szolfézstanár és Szebellédiné Laczkó Erzsébet énektanár, az Eötvös10 rendezvényszervezője – komoly feladat elé állította a sok tehetséges versenyző, akik nagyon változatos repertoárral készültek. A zsűriben Szalóki Ági Liszt-díjas népdalénekes, Ispánkiné Gede Éva karnagy és Szebellédiné Laczkó Erzsébet énektanár dolgozott együtt

A fővárosi fordulóba csak felsősök juthatnak tovább, akiknek a zsűri kiemelt aranyminősítést adott. Az 5-6. osztályos korcsoportban, szólókategóriában Hankó Dzesszika (Erkel Ferenc Általános Iskola), kisegyüttes kategóriában Pap Krisztina, Péter Szonja és Zenobio Gréta (Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola), a 7-8. osztályos korcsoportban, kisegyüttes kategóriában Gálbory Kíra Zsuzsanna és Pál Eszter (Erkel Ferenc Általános Iskola) szerepelt a legeredményesebben.

A díjakat, valamint az okleveleket az Eötvös10 biztosította és Bökönyi Anikó vezérigazgató adta át a résztvevőknek.