Elektromos autót kapott a TESZ

Egy környezetkímélő, elektromos autót kapott az önkormányzattól a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat.

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatnál eddig két öreg járművet: egy 20 éves Opel Astrát és egy 13 éves Ford Transitot használtak szállítmányozásra. Ezeket váltja ki az önkormányzat által megvásárolt, teljes egészében elektromos, így környezetkímélő Nissan E-NV200 Evalia típusú jármű, amit a napokban Miyazaki Jun, Terézváros humán ügyekért felelős alpolgármestere adott át az intézmény vezetőinek.

Miyazaki Jun alpolgármester és dr. Czermann Imre szemrevételezte az új járművet

Mint azt dr. Czermann Imrétől, a TESZ igazgató-főorvosától megtudtuk, az új gépkocsit elsősorban a kerületben használják majd orvosi eszközök, vérmintákat, kenetek és egyéb nélkülözhetetlen munkaanyagokat szállítására a Csengery utcai rendelőintézet, a háziorvosi rendelők, a kórházak és egyéb intézmények között. Az önkormányzat által megvásárolt autó árához pályázati úton 1, 5 millió forintos állami támogást is sikerült szerezni.

A korszerű, 7 személyes Nissan belseje úgy alakítható át, hogy hatalmas rakodótér áll majd rendelkezésre, ami jelentősen megkönnyíti a munkát. Az új kocsi fenntartása rendkívül gazdaságos, egy fali töltőn keresztül „tankolhatják” a TESZ-en belül, használata pedig nem károsítja a környezetet, ezzel is csökkentjük Terézváros légszennyezését.