Tájékoztató az új lakásigénylési rendszerről

A lakhatási problémák hatékonyabb, célzottabb kezelésére új lakásigénylési rendszert dolgozott ki a terézvárosi önkormányzat.

Mit jelent a névjegyzékes rendszer?

A lakhatási problémák hatékonyabb, célzottabb kezelésére új lakásigénylési rendszert dolgozott ki a terézvárosi önkormányzat. A pontozáson alapuló névjegyzékes rendszer előnye, hogy nem kell figyelni a pályázati kiírásokat, hanem bármikor be lehet nyújtani az igénylést szociális vagy költségalapú bérlakásra.

 

A jelentkezés elbírálása során több szempontot – például családi állapotot, jövedelmi helyzetet, gyermekek számát, tartós betegséget, fennálló lakhatási körülményeket – figyelembe véve, pontozásos alapon születik döntés a várólista sorrendjéről. (A teljes szempontrendszer a vonatkozó önkormányzati rendelet 2. számú mellékletében szerepel.)

 

A csupán egyedi azonosítószámokat és a hozzájuk tartozó pontszámokat tartalmazó névjegyzékes lista nyilvános, havi frissítéssel kerül ki az önkormányzat honlapjára és az ügyfélszolgálatra. Így a lakásigénylők követhetik, hogy hány ponttal, hányadik helyen állnak a várakozók sorában. Ez átláthatóbb helyzetet teremt, és a lakásra várók is jobban fel tudják mérni az esélyeiket.

 

 

Hogyan lehet jelentkezni a rendszerbe?