Tettenért illegális szemétlerakók a kerületben

A környéken élőknek sok bosszúságot okozott, hogy a Podmaniczky utcai szelektív hulladékgyűjtő melletti területet ismeretlenek nagy tételben lerakott kartonpapírral és állati maradványokat tartalmazó zsákokkal árasztották el.

Az illegális hulladék lerakással kapcsolatban az önkormányzat rendészeti osztályára is sok panasz érkezett, az eset felderítése érdekében a felügyelet munkatársai a rendőrséggel közös megfigyelő akcióra készültek, ám erre már nem került sor. Május 9-én ugyanis a Terézvárosi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja járőrözés közben tetten ért három férfit, amint a Podmaniczky utcai szelektív hulladékgyűjtő konténereknél egy kisteherautóról éppen lepakolta az újabb – kartonpapírból és ismeretlen eredetű állati maradványokat tartalmazó zsákokból álló – szállítmányt. Az elkövetők hetek óta hordták a Podmaniczky utcai szelektív tárolóhoz a nagy mennyiségű kartonpapírt és a zsákokat

 

Hideg Roland c. r. törzszászlós és Miklósi László r. főtörzsőrmester a helyszínen azonnal intézkedtek az elkövetőkkel szemben, akik elszámoltatásuk során a hulladékok eredetét nem nevezték meg és cselekményükre sem adtak elfogadható magyarázatot.

A rendőrség büntető eljárás keretében vizsgálja az elkövetők felelősségét, valamint értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt. A Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai haladéktalanul gondoskodtak a hulladékok elszállításáról. A rendőrség az ügy kivizsgálásába a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is bevonta.

Hasonló esetek elkerülése érdekében a közterület-felügyelők és a rendőrség a jövőben is kiemelten ellenőrzi a hulladéklerakó környékét.