Terézvárosi Önkormányzat COVID teszt

A pedagógusok is tesztelhettek az újranyitás előtt

Az önkormányzat COVID tesztekkel is segítette az óvodákba, iskolákba visszatérő dolgozók biztonságát.

Mint arról már korábban beszámoltunk, kerületünk még tavaly decemberben kapott 1100 COVID tesztet a fővárostól, majd néhány hete ismét érkezett egy 200 darabos szállítmány.

A járvány megfékezését szolgáló tesztekkel első körben a legveszélyeztetettebb szakmákban dolgozókat szűrték meg, később pedig a lakosság számára is „kinyitották” az ingyenes tesztelés lehetőségét.

Soproni Tamás decemberben vette át a fővárosi COVID-teszteket Havasi Gábortól, a főváros egészségügyi tanácsnokától

Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Első alkalommal február 13-án, szombaton 131, 14-én, vasárnap pedig további 80 kerületi lakos érkezett az Eötvös10-ben megtartott szűrésre, ahol a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) munkatársai vették le a mintákat és értékelték az eredményeket. Ekkor mindössze három pozitív tesztet találtak az ingyenes COVID-szűrésen.

Március 16-án, 17-én és 18-án már a TESZ-be várták az előzetes regisztrációval jelentkező, kerületi lakosokat. Ezen a három napon mintegy 180 embert szűrtek le, s közülük négynél pozitív eredmény mutatta ki a fertőzést.

Az óvodák és általános iskolák április 19-ei nyitását is igyekezett az önkormányzat minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni. A napokban összesen 250 COVID tesztet juttattak el azon kerületi intézményekbe, melyek ezt igényelték. A hat, Terézvárosban működő óvoda 25-25 tesztet kapott az önkormányzattól, az általános iskolák közül pedig a Bajza (25 darab) , a Vörösmarty (25 darab) és a Derkovits (50 darab) élt a dolgozók ingyenes szűrésének lehetőségével.

Szöveg: Gajdács Emese

Forrás: terezvaros.hu