Nyúl Úr mondja – Kossuth „üzenete”, nap mint nap

Reggel Győr felé haladva a Kossuth rádió 6-tól 9-ig tartó „hírmagyarázóját” hallgatva – kíváncsiságból – a közmédia felkent szentje, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász magyarázatát figyeltem több kérdésben is.

A kérdések milyensége most lényegtelen, sokkal érdekesebbek azok a szavak, amik a műsorvezető „kérdéseire” érkeztek. Szavak, melyek minden harmadik mondatban ott voltak. Soros, gender, nemváltó műtét, békepárti, EU, migráció, migráns, háború pártján állnak, guruló dollárok. Amikor a volt amerikai elnök ellen folyó bírósági tárgyalásokról estt szó, sehol nem hallott nyíltsággal állt ki mellette és fikázta Bident – hozzáteszem Ő is egy nagy marha.

Hírérték nulla. Szinte konzerv anyag, óránként ugyanazokkal a „hírekkel”, 168 órán keresztül. Elég, ha hétfőn belehallgatsz, mert vasárnapig semmi új nem hangzik el.

No persze péntekenként az ország Főnöke az egész héten át „írt” szövegét lenyomja és persze ott sem hallasz eget rengető történéseket, csak éppen a szereplőket írja át havonta.

A vidék korán kell, bekapcsolja a rádiót és szinte csak a „Kossutot” hallgatva emészti ezeket a maszlagokat, tanult és felnőtt emberektől, akiknek semmi sem drága. Legyen reggel 7, vagy éjjel 10 óra. Aztán 4 évente elmegy szavazni …